Úspěch v KB Florbal Challenge

Publikoval Žielinský v

Dne 25. 11. 2019 se konalo okresní kolo KB Florbal Challenge. Tento turnaj se konal ve SH SPORTaS u Koldumu v Litvínově a byl vypsán pro ročníky narození 02 – 04. Podařil se nám velký úspěch, na který jsme dlouho ve florbalu čekali, a letos se nám to povedlo. Chlapci celý turnaj vyhráli. V základní skupině jsme se nejprve utkali se soupeřem z Podkrušnohorského gymnázia z Mostu, kterého jsme porazili 4:1. Skóre je docela vysoké, ale výhra se nerodila lehce. Po snížení soupeřem brankou na 2:1 jsme se chvíli strachovali o výsledek, protože soupeř měl pár dobrých šancí. Nakonec jsme ještě dvakrát udeřili do branky soupeře.

Poté nás čekal těžký zápas se školním výběrem Střední průmyslové školy z Mostu. Dostali jsme se do brzkého vedení 1:0. První třetinu jsme odehráli skvěle a měli jsme územní převahu a pár slušně vypracovaných šancí. Bohužel jsme nepřidali tížený gól, který by nás uklidnil. Ve druhé třetině se hra vyrovnala. Soupeř začal hrozit dlouhými nahazovanými míčky a bohužel jsme z jedné situace inkasovali. Ale potřebnou remízu jsme ve zbytku zápasu spolu s dobře fungující obranou ubojovali. Získali jsme cenný bod za remízu a díky lepšímu skóre jsme postupovali jako vítěz naší skupiny rovnou do finále turnaje.

Výsledky druhé skupiny nám určily jakou soupeře pro finále Střední školu technickou z Velebudic. První třetina od obou týmů byla opatrná. Obrany fungovaly dobře a tak se toho moc na hřišti nedělo. Góly padaly až ve druhé části zápasu. Bohužel jsme inkasovali jako první, ale nakonec jsme rychle dokázali vyrovnat. Hra se pohybovala nahoru a dolu. Útočníci, obránci, gólmani hráli skvěle. Poslední šanci jsme měli posledních pár vteřin před sirénou. Bohužel tížený gól nepadl a přišly na řadu samostatné nájezdy. Náš gólman nepustil ani jeden nájezd a my jsme naopak jeden proměnili. Našemu gólmanovi patří za předvedený výkon ve finále velké díky, protože měl skvělé zákroky a vychytal pár vyložených akcí. Pochvalu si zaslouží každý hráč za své nasazení a bojovnost pro tým.

Těšíme se na krajské kolo, které se koná dne 23. 1. 2020 v Chomutově. Všem chlapcům děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Soupiska teamu: David Skuhrovec (kapitán), Lukáš Hocelík, Václav Koubek, Vladislav Hájek, Matěj Zeleník, Filip Šimůnek, David Čermák, Jiří Špaček, Daniel Dejl, Michal Libecait

Kategorie: Úspěchy