H2 CHALLENGE Hubálov

Publikoval Bureš v

Vyhlášení vítězů

19. 11. 2024 byl v SOU Hubálov zahájen nový ročník HYDROGEN RC CHALLENGE CUPu 2024/2025, vytrvalostních závodů RC modelů aut s vodíkovým palivovým článkem.
Účastníci přijeli již v pátek odpoledne. Tým EDUCHEMu – Orlen Unipetrol Racing Team 56 přijel pouze ve dvojici: Michal EGER a Dan KURUCZ. Vypůjčili jsme si řidiče z Otu z Litvínova. Večer proběhl tréning, ladění aut a předběžné technické prohlídky. Druhý den ráno v 8 hodin byla družstva nastoupena v pitstopech. Následovala technická kontrola a odevzdání závodních baterií a hydrostiků (zásobníků s vodíkem).
V 8:55 hod. se auta seřadila na startu podle pořadových čísel. V 9:00 hod odstartoval čtyřhodinový závod s názvem H2 RC CHALLENGE Hubálov.
Nedlouho po startu se nám přerušilo spojení s auta s vysílačkou. Opravou jme ztratili cca 20 kol. Ztrátu jsme postupně doháněli, jezdili jsme na šestém místě. V polovině závodu nám začala předčasně docházet energie v baterii. Auto mělo velký odběr, regulátor motoru se silně zahříval. Navíc po několika nárazech pravým předním kolem do mantinelu se kolo ulomilo. Oprava trvala asi 20 minut. Ztráta byla obrovská. Ke konci závodu nám došla energie, auto muselo čekat n a dobití z palivového článku. Závod jsme dokončili na osmém místě. Zvítězilo družstvo HYDRA Plzeň ( NVIAS Plzeň).