PBIS Hydro 12

Publikoval Bureš v

Unikátní mezinárodní dvanáctihodinový závod RC modelů aut s vestavěným palivovým článkem.

V sobotu 23. 3. 2024 se náš tým zúčastnil závodu, který trval od 9:00 do 21:00 hodin. Byl to dlouhý maraton. Všichni si sáhli na dno svých sil. V druhé polovině závodu vlivem únavy docházelo k mnoha srážkám. Závodníci museli být uklidněni přerušením závodu s technickými prohlídkami vozů.

Všechny závodní týmy si v depech nezištně pomáhaly. Nám půjčili soupeři z ISŠA Brno svého řidiče, protože Dan Kurucz onemocněl. Na dráze však byly tvrdými soupeři.

Celkem závodilo 9 týmů: Hydro PBIS 47 (hostitelský tým), RC Racing Hubálov 41, HC Verva Racing Team 44 (Gymnázium TGM Litvínov), Orlen Unipetrol Racing Team 56 (EDUCHEM), Kysuckí Strojníci 72, Motol Speeders 46, Hydra Racing Plzeň 45, E – Team 59 (Kutná Hora) a ISŠA Brno Hydrocar 58.

Všechny týmy závod dokončily. Zvítězili plzeňští. Jejich řidič dokázal řídit sám celých 12 hodin! My jsme skončili na osmém místě. Měli jsme potíže s koly. Dvakrát nám ulétlo přední. Tým PBIS nám ochotně poskytl malou ale nezbytnou „ségrovku“ pro zajištění kola.

Pro nás to byla první zkušenost s tak dlouhým závodem.

Děkujeme Orlen Unipetrol Nadaci, INELSEVu a naší škole EDUCHEM za finanční podporu, bez které by tým nemohl existovat.

Organizátorka závodu paní Vendula Kobzová všem vzkázala:
Prosím pochvalte studenty, jelikož třídy nechali v bezvadném stavu, máte je moc hezky vychované. Těším se na další závod a náš pan ředitel se těší, až Vás všechny zase přivítá u nás na PBIS.