Sedlčanský pohár

Publikoval Bureš v

26. až 27. 1. 2024 se náš Orlen Unipetrol Racing Team 56 účastnil čtvrtého závodu série Hydrogen RC Challenge Cup s názvem Sedlčanský pohár. Tentokrát byl náš tým ve složení Michal Petrásek, Michal Eger a Daniel Kurucz.
V pátek se tým ubytoval v šatnách tělocvičny a pomáhal se stavbou dráhy. Po té následoval trénink, ladění a úpravy závodních aut, plnění hydrostiků a předběžné technické prohlídky. To trvalo přibližně do jedné hodiny ráno.

Druhý den byl nástup do tělocvičny v 8:30 hodin. Následovalo dobití baterií, předání hydrostiků a baterií závodní komisi, kontrola čipů a technické prohlídky. Trochu času zbylo i na poslední tréninkové projetí dráhy.

V cca 9:45 hodin uvítala RNDr. Drahomíra Grinová společně s ředitelem G a SŠOE Sedlčany Mgr. Radomírem Peckou a starostou města Sedlčany Ing. Ivanem Janečkem účastníky a popřála všem týmům mnoho štěstí. Čtyřhodinový závod odstartoval v 10:00 hodin starosta Sedlčan. Jezdili jsme na 4. až 6. místě. Během závodu se porouchalo počítání kol.  Závod byl přerušen a po opravě znovu odstartován v pořadí závodníků po přerušení. Asi po nějakém nárazu se nám rozpadl čip pro počítání kol. Než na to chlapci přišli, tak jsme ztratili více jak 10 kol. Nepočítala se.  Zjistili jsme, že máme velkou spotřebu energie z baterií, i když jsou nové. Pravděpodobně palivový článek dodává málo energie. Museli jsme zvolnit, aby energie vydržela až do konce. I přes tyto komplikace jsme závod dokončili na 7. místě z 9 účastníků.

Od cca 14:50 hod bylo vyhlašování vítězů a focení.

Nebýt toho, že se nám rozbil čip, mohli jsme skončit o stupínek výše.

Děkujeme Orlen Unipetrol Nadaci, INELSEVu a naší škole EDUCHEM za finanční podsporu, bez které by tým nemohl existovat.

Krátké video