ISŠA Hydrogen Cup 2024

Publikoval Bureš v

V pátek 12.1.2024 se náš oslabený tým ve složení Michal Petrásek a Daniel Kurucz vydal do Brna na třetí závod HRCCC 2023/24. Po příjezdu si chlapci prohlédli automobilní školu ISŠA Brno. Trénovali a ladili autíčko. Auto se chovalo poněkud divně, i když ještě ve čtvrtek bylo vše v pořádku. Musel se vyměnit regulátor motoru. Koberec byl poněkud kluzký, ale naše mechovky jej zvládaly docela dobře. Trénovalo a ladilo se až do jedné do rána.
Druhý den byly týmy už v 8 hodin připraveny v pitstopech. Na start se auta seřadila podle umístění v předchozím závodě v Kutné Hoře: Kysuckí strojnic, Hubálov, HC Verva Racing Team 44 , MM Riders, Motol Speeders, Hydra Racing Plzeň, ISŠA Brno Hydrocar, náš Orlen Unipetrol Racing Team, E-team, Hydro PBIS a na jedenáctém místě stáli Kysuckí strojnici 2. Po startu jsme vyrazili ve slušném tempu a popstupně se vypracovali na třetí pozici. Chvíli jsme byli i na druhém místě. Dobrou práci předvedl Ota Klika, kterého jsme si vypůjčili od Litvínovského týmu. Po cca 45 minutách ale přišla „rána“ – baterie odešla do věčných lovišť. Baterie se vyměnila. Bylo zřejmé, že je nutné šetřit energií aby vydržela do konce závodu. Tempo jsme zmírnili, a jeli plynule bez prudkých změn. Drželi jsme se na šestém místě. Po dvou hodinách i druhá baterie jevila známky vybití. Museli jsme zastavovat v pitstopu a dobíjet z hydrostiků. Závod jsme dokončili na devátém místě. Děkuji týmu za výborný výkon. Všichni tři se vystřídali v řízení a jeli výborně. Nebýt vadné baterie, mohli jsme být i na „bedně“.
Děkujeme HC Verva Racing Teamu 44 za pomoc. Dík patří i sponzorům: Nadaci Orlen Unipetrol a Inelsevu a také naší škole EDUCHEM. Bez financí by tým Orlen Unipetrol Racing Team nemohl fungovat

Záznam přímého přenosu z ISŠA Hydrogen Cupu 2023/2024 v Brně