H2 CHALLENGE Hubálov 2023

Publikoval Bureš v

V pátek 13. 10. 2023 náš oslabený tým EDUCHEMu (Orlen Unipetrol Racing Team 56) ve složení Martin Petrásek a Daniel Kurucz odjel v 16:30 hodin do Hubálova (na sever od Mladé Boleslavi). V pátek 13. jsme měli pech: dálnice neustále stála, přijeli jsme až ve 20:30 hod. Od 21:00 hod. byl trénink, ladění auta a technická přejímka. Přestalo nám fungovat servo řízení. Museli jsme jej vyměnit. Ještě, že jsme měli náhradní. Tým gymnázia z Litvínova (HC Verva Racing Team 44) nám zapůjčil Lenku Šustrovou, abychom měli alespoň 3 členy. Byla nám posilou a bila se za nás v tričku EDUCHEMu jako za vlastní (řidička i mechanička). Děkujeme litvínovskému týmu za přátelskou výpomoc!
Pátek končil až ve 23:30 hod. uzavřením závodní trati.

Den závodu:

Druhý den v sobotu byl budíček před sedmou hodinou ranní. Od 8 hodin začaly technické kontroly, odevzdání závodních baterii a další úkony před závodem. v 8:55 hod. se auta seřadila v určeném pořadí na start. V 9:00 hod. byl odstartován čtyřhodinový závod. V řízení se střídali všichni tři. Na začátku jeli trochu nejistě a opatrně. Propadli jsme se na předposlední místo. Později již řidiči získali větší jistotu a probojovali se na 6. místo. Vypadla nám komunikace mezi pitstopem a řidičem. Auto jelo dobře, energie ubývala pomalu. Po více než dvou hodinách jsme jeli stále na první baterii a měli jsme spotřebovány pouze 4 hydrostiky. Po několika karambolech se nám odšrouboval servosaver a vypadly z něj kroužky. Ty se už nenašly. Náhradní jsme neměli. Provizorní oprava zabrala hodně drahocenného času. Později se uvolnil pastorek u motoru. Auto proto nechtělo jet. Michal a Lenka na závadu přišli a opravili ji.
Závod byl hubálovskými velmi dobře připraven. Všechny týmy v rámci možností dodržovaly pravidla, jezdilo se „fér plej“.
Zvítězili domácí (RC Racing Team Hubálov). My jsme vybojovali pěkné 6. místo z 9 účastníků. Na to, že nováček David řídil auto na koberci poprvé (Lenka řídila naše auto až v Hubálově) můžeme považovat umístění za úspěch.

V následujícím odkazu si prohlédněte 360° pohled na dráhu závodu:

https://www.facebook.com/groups/966755503711021/permalink/1962469407472954/

Video z přímého přenosu od pana Beláka od Kysuckích strojníků: