Vodík na ZŠ

Publikoval Bureš v

Dne 14. 3. 2023 Nadace Orlen Unipetrol spolu s firmou Horizon Educational uspořádaly v rámci programu Vodík na ZŠ workshop.

Program zahrnoval přednášku pro žáky a učitele Paliva pro 21. století. Přednášel pan Václav Bystrianský z Horizonu. Následoval praktický workshop Stavíme své první FCEV (autíčko na vodík), předvádění skutečnéch aut s palivovým vodíkovým článkem Toyota Mirai (pánové Štempák a Giurg z Unipetrolu) a prezentace vodíkových autíček v měřítku 1:10 pro závody H2GP, které jsou určeny pro střední školy. Tyto modely předváděli studenti Educhemu pod vedením Ing. Stanislava Bureše a Gymnázia TGM Litvínov.
Akce se uskutečnila v prostorách tělocvičny 10. ZŠ Zdeňka Štěpánka v Mostě. Zúčastnili se vybraní žáci 6. až 8 ročníku ze 3 mosteckých a 3 litvínovských základních škol.
Žáci ZŠ si mohli zkusit řídit naše závodní autíčko. Studenti Rosťa Krejza a Jakub Fröhlich jim ochotně autíčko předvedli a popsali.
Nakonec všechna družstva základních škol hromadně předvedla svoje výrobky. Jízdu odstartoval známý moderátor a herec Dalibor Gondík.
Zúčastněné ZŠ obdržely sady stavebnic vodíkových vozítek pro výuku. (Sponzorováno Nadací Orlen Unipetrol)

Na této akci jsme nenásilnou formou propagovali naši školu nejen prostřednictvím vystavených rollupů.


Video Nadace Orlen Unipetrol