ISŠA Hydrogen Cup 2022/23

Publikoval Bureš v

Třetí závod vodíkových autíček v rámci Hydrogen RC Challenge Cup 2022/23.
V sobotu 10. 12. 2022 se náš Orlen Unipetrol Racing Team 56 zúčastnil 3. závodu seriálu.
Závod se konal až v Brně. Přijeli jsme již v pátek. Chlapci pomáhali při stavbě dráhy. Poté se dali do ladění autíčka a tréninku. Zjistili jsme, že naše baterie už mají po zenitu a pravděpodobně nevydrží celý závod. Nechali jsme naplnit hydrostiky (nádržky na vodík) a po tréninku dobili baterie. Nabíječku nám ochotně půjčila konkurence. O půlnoci se šlo spát na karimatku do spacáku do posilovny.
Druhý den byla ráno v sedm snídaně, v osm nástup do pitstopů, v devět rozprava, přejímka vozů a losování pořadí na startu.
Závod s mezinárodní účastí (Kysuckí strojníci ze Slovenska) byl odstartován úderem desáté. Rozpadlému týmu HC Verva Racing Teamu 44 (z litvínovského gymnázia) pomohli Slováci. Tým tak byl mezinárodní a auto slovenské. Celkem se zúčastnilo á týmů.
V první hodince se naši chlapci drželi na 4. až 5. příčce. Potom už docházela energie a stáli jsme dlouho v pitstopu a dobíjeli energii z vodíku. Řidič Kuba Fröhlich jezdil plynule, vyhýbal se srážkám a dodržoval taktiku. Tak jsme neměli žádnou poruchu. Ostatní týmy, po mnoha karambolech, dost často opravovaly. Slovenští kolegové se během celého závodu drželi s náskokem na první příčce. Posledních deset minut si dovolili dojet závod pozpátku.
My jsme skončili nakonec na sedmém místě (došla nám energie v bateriích). Kubu na konci vystřídal v řízení Rosťa Krejsa.
Celý čtyřhodinový závod probíhal v duchu fair play. Týmy si navzájem pomáhaly, zkušenější se dělili radami s nováčky.
Pro nás to byl teprve druhý závod. Sbíráme zkušenosti, učíme se. Pokroky jsou vidět. Máme už nové baterie. příští závod v Sedlčanech by měl dopadnout lépe.

Video z celého závodu. Pozor! Trvá 4h a 28 min!