Exkurze do NEXEN Tire

Publikoval Bureš v

Hromadné foto

V úterý dne 21. 1. 2020 se žáci třídy ME 3 zúčastnili exkurze do partnerského podniku Nexen Tire – závodu na výrobu pneumatik pro osobní automobily.

V 8:15 ráno nastoupili účastníci do autobusu Nexenu.

cesta autobusem

Ten je odvezl do podniku v zóně Triangl u Žatce. Nejprve proběhlo seznámení s podnikem, jeho produkcí a školení BOZP ve školící místnosti.

školení

Poté si všichni oblékli reflexní vesty a vydali se za instruktorem na prohlídku 833m dlouhé výrobní haly, kde si prohlédli celou výrobu pneumatik od míchání směsi přes výrobu výstuh patek pneumatik, spojování pryže s nylonovým a ocelovým kordem, zhotovení polotovaru (tzv. „zelené pneumatiky“), až po nalisování a vulkanizaci běhounu. Nakonec proběhla kontrola kvality, vyvážení pneumatiky a založení hotového výrobku do skladu.

Téměř vše je automatizováno a robotizováno.

Žáky zaujaly především roboti, automaty, různé druhy dopravníků a především autonomní vozíky dopravující automaticky materiál mezi jednotlivými pracovišti. Bohužel nám nebylo dovoleno natáčet a fotografovat.

Po exkurzi následoval korejský oběd. Podávalo se výborně ochucené hovězí, obalené olihně, rýže, rybí polévka a dva druhy zeleninových salátů.

Oběd

Nakonec se ve školící místnosti soutěžilo ve znalostech získaných v průběhu exkurze. Tři nejlepší bylli oceněni.

Na závěr se všichni vyfotografovali ve vstupní hale.

Hromadné foto

V autobuse nás čekalo ještě překvapení: v nákladním prostoru bylo vybavení relaxačního koutku pro žáky – dar NEXENu.

Odjezd
Kategorie: Akce školy