Cyklistický kurz

Publikoval Bureš v

Ve dnech 13. až 17. května proběhl v Hoře sv. Kateřiny cyklistický kurz Educhemu.

Předpověď počasí na tento týden nebyla vůbec příznivá, proto jsme se snažili hned po příjezdu do penzionu U Rozhledny využít příznivého počasí k odpolední vyjížďce. Cesta vedla přes Malý Háj, Rudolice v Horách, podél hranic do Brandova a zpět do penzionu (cca 30km v kopcích).

Další den už bylo chladněji. Trasa vedla kolem Jeleního pomníku přes Červenou jámu na Lesnou. Tam jsme si každý z nás dal oběd a v teple přečkal sněhové přeháňky. Celkem měla trasa cca 25 km.

Ve středu ráno byla největší zima, foukal vítr a padaly sněhové vločky. Přesto jsme vyrazili na vyjížďku do Německa. Obléklo se všechno teplé oblečení a vyrazilo se přes Dolní Kateřinu a Deutschneudorf do malebného Seiffenu. Zpět se jelo přes Mníšek, kde jsme se naobědvali a Novou Ves v Horách. Trasa měřila cca 30 km.

Ve čtvrtek od rána pršelo a „sněžopršelo“. Do deště se nevyjíždí. Tak jsme dopoledne plnili různé úkoly od našich vyučujících. Odpoledne jsme se přemístili do místní základní školy do tělocvičny. Zahráli jsme si postupně basketbal a sálovou kopanou. Večer proběhlo vyhodnocení kurzu a odměnění všech účastníků.

Poslední den dopoledne se počasí vylepšilo. Proto jsme se ještě vydali do Brandova a asi 200 m za hranice do Olbernhau podívat se do skanzenu na historické hamry. Na zpáteční cestu už nám svítilo sluníčko. Trasa byl dlouhá cca 20 km. Po obědě jsme autobusem odjeli domů.

Kurz se přes nepřízeň počasí vydařil. Chlapci byli ukáznění, plnili úkoly a kurz si užívali. Díky tomu se všichni vrátili zdraví a spokojení. Za svůj přístup si chlapci zaslouží pochvalu!

Kategorie: Akce školy